HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Policija uhitila pljačkaša taksista i kioska

Zagrebačka policija uhitila je pljačkaša zagrebačkih taksista i kioska. Radi se o 32-godišnjem muškarcu, kojeg se sumnjiči da je od 9. veljače do 5. ožujka počinio deset kaznenih djela razbojništava i jedno kazneno djelo krađe.

Opljačkao je dvije vozačice i dva vozača taxi vozila i šest zaposlenika kioska na području Maksimira i Peščenice, Novog Zagreba i Velike Gorice.

“Sumnja se da je navedena kaznena djela činio na način da je tijekom vožnje vozače taxi vozila, uz prijetnju startnog pištolja prisilio da zaustave i napuste taxi vozila, a potom ih otuđio te se njima koristio kraće vrijeme, nakon čega ih je napuštao u raznim dijelovima Zagreba. Također se sumnja da je 5. ožujka ove godine na štetu 37-godišnjakinje otuđio osobni automobil na Maksimirskoj cesti, a kojeg su policijski službenici jučer, 6. ožujka pronašli na Trešnjevci”, navodi se u policijskom priopćenju.

Kioske je pljačkao također uz prijetnju startnim pištoljem, maskiran majicama i šalovima. Ukupna materijalna šteta je 272 tisuće kuna.

“Cammeo se zahvaljuje zagrebačkoj i velikogoričkoj policiji, kao i svima drugima koji su doprinijeli identificiranju i uhićenju razbojnika koji je počinio više razbojstava nad taksi vozačima, među kojima i nad dva vozača Cammea. Sigurnost vozača, koji su izloženi na cesti, mora biti imperativ svih nas. Cammeo već godinama radi na razvoju i implementaciji IT i drugih sigurnosnih rješenja koji su doprinijeli značajnom smanjenju napada i razvojstva”, kaže se, među ostalim, u zahvali Cammea policiji.

Iz Cammea pozivaju i druge taksiste na zajednički sastanak s ciljem zajedničkog rada na sigurnosnom aspektu. “Pozivamo i druge taksi na zajednički susret s ciljem zajedničkog rada na sigurnosnom aspektu”, napisali su iz Cammea.

Komentiraj