Matija Habljak/PIXSELL

Policija uhitila muškarca koji je izazvao incident na Jordanovcu

Zagrebačka policija u nedjelju je uhitila 27-godišnjaka, kojeg dovodi u vezu s uništavanjem inventara u bolnici Jordanovac 25. siječnja ove godine, objavila je policija.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zajedno s policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije, intenzivno su tragali za osumnjičenim, pri čemu su na raskrižju Slavonske avenije i Čulinečke ceste uočili osobni automobil marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka, s kojim su se mimoišli, a koji se kretao velikom brzinom.

Pri mimoilaženju policijski su službenici u tom automobilu zamijetili dvije muške osobe od kojih je jedan od njih sličio osumnjičenom.

Temeljem sumnje da bi to upravo mogao biti osumnjičeni, policijski su službenici krenuli za njima dajući svjetlosne i zvučne signale, a na što se njih dvojica s vozilom nisu zaustavila, već su nastavili daljnju vožnju bježeći velikom brzinom zbog čega je za navedenim osobnim automobilom započeta potjera. Navedenim osobnim vozilom, u kojem su se nalazile dvije muške osobe, u svojoj su se jurnjavi dovezli do adrese III. Struge gdje su zaustavili vozilo i dali se u bijeg”, navodi policija u svom priopćenju.

Polciija je u osigurala prostor za koji su službenici simnjali da bi se osumnjičenici mogli skrivati. Prvo su u jednoj kući pronašli starijeg 28-godišnjeg muškarca, a odmah potom i mlađeg koji se dovodi u svezu s događajem u bolnici na Jordanovcu. Njega su pronašli u drugoj kući kako se skriva u unutrašnjosti bračnog kreveta. Nakon što mu je izdana zapovijed da izađe, uz uporabu sredstava prisile, odnosno preventivno uporabljena sredstava za vezivanje i to zbog opasnosti od daljnjeg bijega, doveden je u službene prostorije.

Komentiraj