Miranda Cikotic/PIXSELL

Policija uhitila muškarca koji je išarao Dioklecijanovu palaču

Policija je u Gračacu uhitila muškarca koji je grafitima u noći sa 22. na 23. ovog mjeseca u Dioklecijanovoj palači išarao zidove Vestibula i Zlatnih vrata, javlja Slobodna Dalmacija.

U četvrtak oko 20:30 policajci su zaustavili autobus makarskih registracijskih oznaka i u njemu zatekli osobu koju traže. Bio je to 29-godišnji Duje Š. iz Splita, inače njihov stari znanac po desecima krađa i provala.

Mladić tijekom uhićenja nije pružao otpor, a pravi posao su prethodno odradili djelatnici Prve policijske postaje u Splitu koji su pregledali niz nadzornih kamera sa “grafitnog područja” te su razgovarali sa desecima svjedoka te su znali identitet počinitelja kojeg su tražili po Splitu.

Mladić je, znajući da ga policija traži, autobusom krenuo najvjerojatnije za Zagreb, gdje se mislio skloniti na neko vrijeme. Doveden je u Split i predan pritvorskom nadzorniku, a zaradio je dvije kaznene prijave za oštećenje kulturnih spomenika, kaznenu prijavu za jednu krađu iz Galerije umjetnina i jednu kaznenu prijavu za oštećenje tuđe stvari.

Komentiraj