Policija u Zagrebu zaplijenila 45 kilograma marihuane, dvojica uhićena

Zagrebačka policija zaplijenila je 36 kilograma marihuane i manje količine hašiša i kokaina, kao i pištolj sa streljivom, te uhitila dvojicu osumnjičenih za preprodaju droge.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćila je zagrebačka policija.

Sumnja se da je 43-godišnjak 25. rujna 2020. godine na području Bosne i Hercegovine nabavio veću količinu marihuane te ju sakrio u posebno preuređene prostore unutrašnjosti svog vozila kako bi je prokrijumčario u Zagreb da je preproda osumnjičenom 30-godišnjaku.

Obavljenom pretragom njegovog automobila na području Peščenice policijski su službenici pronašli 34 plastična paketa ispunjena s ukupno 36.374,00 grama marihuane.

Također se sumnja da je 30-godišnjak, s ciljem dalje preprodaje, nabavljao veću količinu marihuane, hašiša i kokaina, koje je zatim sakrivao, prešao, dodavao punila za povećanje mase, prepakirao i vagao u kući na području Maksimira, nakon čega je tako pripremljenu drogu prodavao.

Pretragom kuće policijski su službenici pronašli ukupno 8.385,00 grama marihuane pakirane u 24 paketa, 116,85 grama hašiša, 10,57 grama kokaina, 13.463,00 grama različitih punila za povećanje mase pakiranih u pet plastičnih omota i jedan plastični paket, uređaj za vakumiranje, dvije digitalne vage, hidrauličnu prešu te veći novčani iznos za koji se pretpostavlja da je pribavljen preprodajom droge.

U pretrazi je pronađen i jedan pištolj s pripadajućim spremnikom te osam komada pištoljskog streljiva zbog čega će protiv 30-godišnjaka biti podnijet optužni prijedlog.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, objavila je policija.

Komentiraj