Policija u selu kraj Zaprešića pronašla improvizirani laboratorij i više od šest kila marihuane, pogledajte fotografije

Zagrebačka policija kazneno je prijavila 47-godišnjaka u čijoj su kući policijski službenici pronašli improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj marihuane, kao i 6,2 kilograma marihuane.

Pretraga kuće provedena je u srijedu u poslijepodnevnim satima, a pronađen je improviziran laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem se nalaze uređaji za osvjetljavanje biljaka te ventilaciju i filtriranje zraka, oko 6207,0 grama marihuane pakirane u 23 plastične vrećice i dvije staklenke, oko 7000,0 grama vlažnog lišća marihuane, oko 2490,0 grama suhih stabljika i granja marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena smjesom duhana i marihuane te dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

PHOTO: PUZ

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na adresi prebivališta u Gornjem Laduču, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio, po sazrijevanju sušio, usitnjavao, vagao i prepakiravao te tako dobivenu drogu dalje prodavao”, navodi policija.

Osumnjičeni je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

PHOTO: PUZ

Komentiraj