Policija u Rusiji privela na ispitivanje pjevača grupe Rammstein Tilla Lindemanna

Ruska policija privela je Tilla Lindemanna, pjevača grupe Rammstein prije otkazivanja nastupa na glazbenom festivalu u Tveru.

Rammstein su trebali nastupiti na festivalu Maclarin For Homeland u gradu Tveru ali su odustali prije samog nastupa.

Iako se ranije tvrdilo da je Lindemann uhićen, novi izvještaji to opovrgavaju, te prenose da nije priveden, već da ga je policija ispitala u njegovoj hotelskoj sobi. Ruske vlasti su htjele razgovarati s Lindemannom povodom nastupa jer je navodno prekršio državna pravila COVID-19. Za sada još uvijek Lindemann nije komentirao incident.

Putem službene web stranice festivala, koja je u međuvremenu ugašena, tvrdi se da festival ne bi prekršio protokole vezane uz COVID-19, tvrdeći da su posjetitelji bili podijeljeni u grupe od 500 ljudi.

Lindemannov menadžer Anar Reiband također je ispitan u policiji nakon što se tvrdilo da je prekršio ruske migracijske zakone. Reiband je tvrdio da je svrha njegova posjeta Rusiji bio turizam, unatoč tome što je Lindemann u Rusiji rezervirao više od jednog koncerta. Također nije komentirao incident.

U međuvremenu je slavni ruski muzej Ermitaž također poduzeo mjere protiv Lindemanna, tvrdeći da je njegova prodaja NFT-a sa njihovim slikama “neovlaštena”. Lindemann je ranije ovog mjeseca ušao u svijet NFT-a ( non-fungible tokens)prodavši pristup u VIP stilu zajedno s posebnim digitalnim umjetničkim djelima.

NFT je sadržavao snimke muzeja Ermitaž u Sankt Peterburgu, koji je izvorno snimljen za Lindemannov video ‘Ljubimyj gorod’. Iako mu je odobreno snimanje isječka, muzej tvrdi da je glazbenik prekršio uvjete njihovog ugovora prodajom NFT-a koji uključuju materijale snimljene u njegovim prostorijama.

 

Komentiraj