Policija u nedjelju privela 57 crnogorskih navijača

HINA/ Damir SENČAR

Zagrebačka policija u ponedjeljak je izvijestila kako je u nedjelju privela 57 osoba, navijača košarkaškog kluba Budućnost iz Crne Gore, koji su remetili javni red i mir.

Od 57 privedenih, 12 ih je prepraćeno uz optužni prijedlog na Prekršajni sud u Zagrebu, a za 45 ih je izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćeno je iz policije.

Od 45 osoba kojima je izdan prekršajni nalog, uz navedene prekršaje, za petero je izdan i prekršajni nalog za prekršaj iz članka 139. Zakona o strancima.

Podsjetimo, u nedjelju oko 14 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, a uoči početka košarkaške uztakmice između Cedevite i Budućnosti, skupina gostujućih navijača narušavala je javni red i mir te su tijekom i nakon postupanja policijskih službenika odbacili predmete pogodne za napad. Zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira i svladavanja otpora policijski službenici su nad njima uporabili sredstva prisile (raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i službenicu palicu).

Komentiraj