Policija tvrdi da se vozač u Petrinji poslije potresa u srijedu oglušio na upozorenja policije

U središtu Petrinje vozač je neposredno nakon potresa u srijedu navečer razbio metalnu ogradu i oglušio se na upozorenja policajaca, objavio je dnevnik.hr.

Iz PU sisačko-moslavačke objavili su da se vozač oglušio na upozorenja policajaca te se nastavio kretati prema centru grada, iako je zabranjen promet vozilima i pješacima zbog novih oštećenja i napuknuća te opasnosti od urušavanja.

“Netko je neposredno nakon potresa razbio ogradu u centru Petrinje. Policija ga je zaustavila 100 metara dalje. Zamolili su ga da izađe iz auta, no on se opirao, nije htio ni otvoriti prozor. Ne da nije izašao, nego im je i pobjegao”, tvrdi dnevnik.hr.

Policija je objavila kako se u srijedu oko 19:10 sati, “u Petrinji, na raskrižju Trga dr. Franje Tuđmana i Ulice Ljudevita Gaja, muška osoba oglušila na upozorenja policijskih službenika te se vozilom nastavila kretati u smjeru centra grada”.

“Na navedenom raskrižju policijski službenici fizički reguliraju promet te je zabranjen prolazak vozilima i pješacima zbog novih oštećenja i napuknuća objekata, te opasnosti od urušavanja. Utvrđuju se sve činjenice i okolnosti pod kojima se događaj odvio, a što će odrediti daljnje postupanje policije”, objavila je policija.

Na snimci koju je objavio dnevnik.hr, vidi se zaustavljeni automobil i čuje kako netko zapovijeda da se ugasi vozilo. “Ugasite vozilo. Zapovijedam vam, ugasite vozilo!”, čuje se na snimci iz Petrinje, a potom automobil skreće u ulicu desno.

 

Komentiraj