Policija tijekom vikenda diljem zemlje provodi pojačan nadzor vozača

Policijski službenici diljem Hrvatske tijekom vikenda provodit će preventivno represivnu akciju pojačanog nadzora vozila i vozača.

Kako su priopćili iz PU zagrebačke, splitsko-dalmatinske i bjelovarsko-bilogorske, akcija će biti usmjerena na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. Policijska uprava Koprivničko-križevačka provodit će nešto više akcija ovoga vikenda, a sve “kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama”.

Policijska uprava Koprivničko-križevačka provodit će nešto više akcija ovoga vikenda, a sve “kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama”.

Iz koprivničke policije istaknuli su kako će posvetiti posebnu pozornost nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista. Uz to će provoditi i pojačani nadzor kretanja mopeda, motocikala i bicikala. Na području PP Križevci će policajci nadzirati alkoholizirane i mlade vozače.

Komentiraj