EPA/FEHIM DEMIR

Policija spriječila teroristički napad kod Bijeljine u BiH

Policija je u petak spriječila teroristički napad u mjestu Janja kod Bijeljine u sjeverozapadnom dijelu BiH, objavio je Centar službi sigurnosti u Bijeljini.

Suradnjom Državne agencije za istrage i zaštitu i policije Republike Srpske otkriveno je da se na području Bijeljine priprema teroristički napad, a pretragom motela “Dalas” u Janji pronađena je veća količina zapaljivih tvari i eksplozivnog materijala.

“U hotelu je pronađeno više od stotinu litara benzina, veći broj plinskih boca, ekplozivnih i pirotehničkih sredstava povezanih krpama s ciljem uništenja objekta”, izjavila je glasnogovornica Centra službi sigurnosti Aleksandra Simojlović.

  • U policiji kažu da je improvizirana eksplozivna naprava mogla uništiti motel u vlasništvu 64-godišnjakinje koja živi u Nizozemskoj i okolne stambene zgrade.

Slučaj se zasad tretira kao teško kazneno djelo usmjereno na ugrožavanje sigurnosti osoba i imovine i izazivanje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

U tijeku je istraga koja treba utvrditi tko je točno i s kojim ciljem planirao napad.

Janja je mjesto pretežito nastanjeno Bošnjacima koje je tijekom rata od 1992. do 1995. godine bilo poprište masovnog etnikog čišćenja i progona koji su provodili vojska i polcija bosanskih Srba.

To je ujedno jedno od rijetkih područja na kojemu je nakon rata zabilježen masovni povratak prognanika.

Komentiraj