Zagrebačka policija u ponedjeljak je izvijestila da je spriječila sukob navijača, ali i da je 14 pripadnika Torcide privedenih u subotu nakon napada na Kluba navijača Dinama BBB u Držislavovoj ulici devetoricu prijavila za „naročito drsko ponašanje“, za što mogu biti kažnjeni novčano, ali i zatvorskom kaznom.

U jutarnjim satima u Ulici kralja Držislava od strane više osoba došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu te do oštećenja ulaznih vrata „Kluba navijača Dinama BBB“.

Policija je izvijestila da je nakon napada Hajdukovih na klub Dinamovih navijača „pravovremenom i koordiniranom akcijom“ zadržano 14 pripadnika Torcide i privela ih na kriminalističko istraživanje u policijsku postaju.

Na splitskom području policija je potom uz sudski nalog pretražila domova osumnjičenih i pronašla „razne predmete pogodne za napad i ozljeđivanje, pirotehnička sredstva te signalni pištolj“.

Osim toga kod  27-godišnjaka je zaplijenjeno 130 grama marihuane, kod 25-godišnjaka četiri signalne baklje, dok je kod 23-godišnjaka pronađen revolver Starter „čiju nabavu nije prijavio nadležnom tijelu te jedan komad streljiva“.

Nakon kriminalističkog istraživanja, devet osoba je uz optužni prijedlog prepraćeno na Prekršajni sud u Zagrebu, dok je splitska policija 27-godišnjaka prijavila zbog droge, 25-godišnjaka zbog pirotehnike, a 23-godišnjaka zbog oružja.

Komentiraj