Policija se oglasila o snimci maltretiranja mladića u Kaštelima

 

Splitska policija jutros se oglasila o snimci maltretiranja mladića u Kaštelima. Navode kako su dovršili kriminalističko istraživanje, a 19-godišnjak i maloljetnik bit će prijavljeni zbog iznude i trgovine drogom.

“Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 19- godišnjakom i maloljetnikom.

Utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 22. kolovoza 2020.godine na području Kaštel Štafilića s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19- godišnjaka tražili da im donese 2 tisuće kuna. Tijekom događaja fizički su ga napadali, udarajući ga po tijelu i glavi. Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza 2020.godine, maloljetniku predao i motor, koji mu je isti vratio, navodeći mu kako više nema dugova. Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć.

Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata, oštećenom prodavali marihuanu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela Iznuda ( čl.243 st.3 KZ-a) i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama (čl.190.st.2. KZ-a).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja”, objavila je policija.

Nad dvojicom zlostavljača iz Kaštela provodi se kriminalističko istraživanje, pretučeni mladić nije u bolnici

VIDEO: Pogledajte snimku nasilničkog maltretiranja mladića u Dalmaciji

 

Komentiraj