Policija protiv Erosa Grezde podnijela optužni prijedlog

Policijska uprava Primorsko-goranska je protiv nogometaša Osijeka Erosa Grezde podnijela optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Rijeci zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 13  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

>> Objavljena snimka napada Grezde na Čolaka (VIDEO)

Grezdu se tereti da je 31. svibnja nakon polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa na stadionu Rujevica napao nogometaša Rijeke Antonija Čolaka čime je remetio javni red i mir. Za taj prekršaj je predviđena novčana kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 nekadašnjih njemačkih maraka ili kazna zatvora do 30 dana.

Sutkinja Iva Smokvina Dadasović s Općinskog suda u Rijeci nas je izvijestila da u navedenom predmetu još nije određeno ročište, a shodno s time ni donesena odluka.

Grezdu je Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza zbog navedenog događaja odlučila kazniti s četiri utakmice suspenzije koju je odradio, ali usprkos tome albanski nogometaš neće biti u konkurenciji za susret 31. kola HT Prve lige u kojem Bijelo-plavi u subotu gostuju kod Dinama obzirom da se odlučio na operaciju stopala zbog čega je za njega ova sezona završena.

Osim Saveza Grezdu je kaznio i NK Osijek koji mu je zbog nesportskog ponašanja izrekao najstrožu moguću sankciju predviđenu internim klupskim pravilnikom. Radi se o oduzimanju 20% primanja na razdoblje od sljedećih godinu dana.

Komentiraj