Policija privela petoricu, kod njih pronašla ‘hrpu’ raznih droga – od marihuane do halucinogenih gljiva

Petoricu muškaraca privela je policija nakon što je kod njih pronašla veću količinu raznih vrsta droga (ecstasy, “speed”, marihuana, halucinogene gljive, čahure maka) namijenjene ‘dilanju’ na požeško-slavonskom području, ali i poluautomatsku pušku te pištolje.

Iz policije u utorak u priopćenju ne navode koliko je točno droge pronađeno i zaplijenjeno, već samo da je riječ o “većoj količini”.

Sve je počelo nakon što su prošlog petka na području Požege zatekli 23-godišnjaka i 33-godišnjaka i tom prilikom kod ovog mlađeg pronašli veću količinu tableta ecstasy.

Temeljem sudskog naloga, pretražena je obiteljska kuća na području Kutjeva u kojoj prebiva 23-godišnjak te je pronađena marihuana.

Pretražena je kuća na području Velike u kojoj prebiva 33-godišnjak te njegov automobil, gdje je pronađena veća količina MDM ecstasyja, amfetamina (“speed”), marihuane, čahura maka, dvije digitalne vage, ručno rađeni pištolj, kubura i revolver.

Različite vrste droga (ecstasy, marihuana i halucinogene gljive) na istoj su adresi pronađene i kod 28-godišnjaka.

Policija je potom pretražila i obiteljsku kuću koju na području Velike koristi 31-godišnjak te otkrila i zaplijenila marihuanu, digitalnu preciznu vagu te poluautomatsku pušku s više komada raznog streljiva.

Nakon svih ovih akcija policija je pokrenula kriminalističko istraživanje te 23-godišnjaka i 33-godišnjaka kazneno prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a 33-godišnjaka i za omogućavanje trošenja droga te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja  oružja i eksplozivnih tvari prijavljen je i 31-godišnjak, dok protiv 23-godišnjaka i 28-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Osumnjičeni 23-godišnjak, 31-godišnjak i 33-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj