Policija pretražila stan koji je koristio Kovačević, iz Remetinca ga doveli na pretres

Policija je po nalogu tužiteljstva u ponedjeljak izvršila pretres nekretnine koju je koristio Dragan Kovačević, sada bivši direktor Janafa, koji je nedavno uhićen u velikoj korupcijskoj aferi, javlja N1.

Radi se o četverosobnom stanu na adresi Nova cesta, na zagrebačkoj Trešnjevci, koji je u vlasništvu Kovačevićeve bivše supruge. Policija je iz pritvora u Remetincu dovela i Dragana Kovačevića, koji je prisutan prilikom pretresa.

Pretres je završio oko 20 sati.

Uskok je u aferi Janaf pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.

Uz glavne aktere te korupcijske afere – vlasnika Elektroprometa Petek Kreše Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića pod istragom su i Tomislav Jelisavec, Katarina Gašparac, Zvonko Maras, Mirjana Prodan, Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler i Ljubomir Perušić. Naknadno je istraga proširena na još jednu osobu koja je dio gotovine sakrila u svom stanu.

Jutarnji list u subotu je objavio da je prijatelj Dragana Kovačevića na kojega je proširena istraga jer mu je pristao sakriti novac za koji je znao da potječe od kaznenog djela Goran Puklin, suprug zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin. Riječ je o jednoj od tri tužiteljice koje su pisale optužnicu u slučaju Agrokor.

Uskok je ranije, ne otkrivajući identitet, izvijestio da je Puklin pristao Kovačeviću sakriti 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka. Novac je navodno sakrio u svom stanu “u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela”.

Komentiraj