Policija prekinula privatnu zabavu 14 osoba u Lovranu, organizator dobio veliku kaznu

Opatijski policajci u utorak su u večernjim satima, nakon dojave građana, na privatnom okupljanju u Lovranu zatekla četrnaestero hrvatskih državljana, starosti od 21 do 33 godine.

Kako je izvijestila Primorsko-goranska policija, okupljanje je organizirao 30-godišnjak, a postupanjem je utvrđeno kako prilikom održavanja zabave u zatvorenoj prostoriji te osobe se nisu pridržavale propisanih epidemioloških mjera pa je na okupljanju bilo više od deset osoba koje pritom nisu nosile zaštitne maske za lice niti su održavale propisani razmak.

Policijski službenici su sve navedene osobe udaljili s okupljanja te je po završetku postupanja, 30-godišnjem organizatoru privatnog okupljanja uručen prekršajni nalog kojim je novčano sankcioniran u visini pet tisuća kuna, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Zbog nenošenja zaštitne maske za lice uručeno mu je i pisano upozorenje, kao i ostaloj 13-orici počinitelja, sukladno provedbi odredbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Uz navedeno, četiri osobe su i prekršajno prijavljene u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.

Komentiraj