POLICIJA PREDSTAVILA REZULTATE ISTRAGE: Na granici uhvatili Zagrepčanina sa šest kilograma kokaina

Varaždinska policija održala je u subotu konferenciju za movinare na kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić kazao je kako je zadovoljan što se Policijska uprava varaždinska već po drugi puta ove godine, može pohvaliti velikom zapljenom droge, a posebno zadovoljstvo što ni ova droga kao ni ona prethodno zaplijenjena, nije završila kod krajnjih korisnika, na ‘ulici’, već u rukama policije. “Ova zapljena je još jedan dokaz profesionalnog i predanog rada policijskih službenika, a time i podizanja stanja sigurnosti žitelja Varaždinske županije. Pohvaljujem i zahvaljuje svim policijskim službenicima koji su svojim radom doprinijeli ovoj rekordnoj zapljeni droge”, rekao je načelnik Benčić.

Voditelj Odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske Boris Divjak redstavio je tijek istraživanja i istaknuo dobar rad policijskih službenika Postaje granične policije Varaždin.

U četvrtak, 19. rujna oko 13.45 sati na Graničnom prijelazu Cvetlin, na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Slovenije, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin, proveli su graničnu kontrolu nad osobnim vozilom marke Audi Q7, njemačkih nacionalnih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin, s prebivalištem na područja Zagreba. Prilikom granične kontrole vozilo je pregledano službenim psom za detekciju droga Policijske uprave krapinsko-zagorske, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila. Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici zapečatili su isto i od Županijskog suda u Varaždinu zatražili izdavanje Naloga za pretragu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. Kaznenog zakona.

Pretragom vozila, na skrivenom mjestu unutar središnje konzole, odnosno u naslonu za ruke i u sustavu ventilacije, pronađeno je ukupno pet paketa, ispunjenih bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain, ukupne težine 6017,2 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu kokain. Pronađena praškasta materija, osobno vozilo i drugi pronađeni predmeti privremeno su oduzeti od 49-godišnjaka. On je zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisanih u članku 190. Kaznenog zakona, u petak, 20. rujna, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

“Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdila polazna točka droge, krajnje odredište, eventualni sudionici i sve druge okolnosti ovog kaznenog djela. Točna čistoća i samim time vrijednost pronađene droge znat će se po okončanju vještačenja”, rekao je Divjak na konferenciji za novinare.

Na konferenciji je predstavljena i trogodišnja kujica Aba u pratnji policijskoj službenika vodiča službenog psa iz Policijske uprave krapinsko-zagorske, koja je otkrila drogu u vozilu.

21.09.2019., Varazdin – Policijski sluzbenici PU Varazdinske zaplijenili 6kg kokaina.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Komentiraj