Policija poništila kaznu vatrogascu koji je kažnjen dok je gasio požar

Kazna za pogrešno parkiranje koju je dobio vatrogasac, koji je više od 20 sati bio na požarištu kod Šibenika ipak je ukinuta.

Iz DVD Bilica objavili su to danas na Facebooku. “Drago nam je izvijestiti vas da je PU Šibensko-kninska promptno reagirala i iskoristila svoje zakonsko pravo te nakon ispitivanja svih okolnosti ukinila kaznu za nepropisno parkiranje napisanu našem članu. Hvala PU na brzoj reakciji i ispravljanju posljedica ovog nesporazuma”, napisali su.

Podsjetimo, društvene mreže ‘bruje’ o policijskoj kazni za nepropisno parkiranje koju je dobio jedan od vatrogasaca koji je gotovo 20 sati bio na požarištu kod Šibenika.

DVD Bilice na svojoj je Facebook stranici objavila kaznu i ‘zahvalila’ se policiji. “Zahvalama nikad kraja pa tako se i sada zahvaljujemo P.U. ŠIBENSKO-KNINSKOJ koja je ZALIPILA KAZNU našem vozaču Ediju Mikulandri koji je 20 sati proveo na požaru i parkirao na parapet ispred dvd-a i uz to imao službenu oznaku na vjetrobranskom staklu “VATROGASCI 193″ te zaklonio nama pristup. Hvala gospodo od srca!!!! P.S. Zahvaljujemo i gospođi koja je slikala auto i poslala policiji sliku te ih zvala”, stoji u objavi DVD-a Bilice.

Iz policije objašnjavaju kako se radilo o vozilu vatrogasca, ne službenom vatrogasnom vozilu.

“Policija je sinoć u 18.40 od nepoznate osobe zaprimila dojavu da su kod zgrade općine u Bilicama vozila nepropisno parkirana. Izlaskom na teren zatečena su nepropisno parkirana vozila, među kojima je bilo i vozilo vatrogasca te je policijski službenik postupio sukladno zakonu. Policija će nadalje u kontaktu s vatrogascima utvrditi je li postojao valjan razlog zašto je vozilo vatrogasca bilo tamo parkirano i postupiti u skladu sa saznanjima”, odgovorili su iz policije za portal ŠibenikIN.

Komentiraj