Policija uhitila i zadnjeg napadača na Srbe u Uzdolju

Šibensko-kninska policija u četvrtak je objavila nove detalje napada na pripadnike srpske nacionalne manjine u jednom kafiću u Uzdolju. Policija je izvijestila kako je provedeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, koji je osumnjičen za kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari i nanošenje tjelesnih ozljeda na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe.

“Osumnjičeni je, kao pripadnik jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza s ranije prijavljenim osumnjičenim, uputio u mjesto Uzdolje znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda – Young Boys s namjerom nasilničkog ponašanja prema zatečenim osobama.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od prijavljenih izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.

Potom se osumnjičeni, zajedno s ostalim prijavljenima, oko 22.15 osobnim vozilima dovezao ispred ugostiteljskog objekta u koji su zajedno ušli te maskiranih lica tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

Ulaskom u ugostiteljski objekt osumnjičeni je, s ranije prijavljenim, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, verbalno vrijeđao oštećenu vlasnicu ugostiteljskog objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su zatečene goste u objektu, palicama napali i njih petero lakše ozlijedili, među kojima i jednog maloljetnika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave”, priopćeno je iz policije u četvrtak.

Ranije je trojici osumnjičenih za napad na goste kafića koji su gledali utakmicu Crvene Zvezde odrežen istražni zatvor.

Komentiraj