Policija objavila kako je došlo do nesreće u Zagrebu u kojoj je poginuo motociklist

Zagrebačka policija izvijestila je jutros o detaljima prometne nesreće u kojoj je sinoć poginuo motociklist. Za nesreću je kriva vozačica koja nije propustila vozilo koje je imalo prednost.

“51-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Hyundai i20 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se prometnom trakom za lijevo istočnom kolničkom trakom Božidara Magovca u smjeru sjevera.

Ušla je u raskrižje s Ukrajinskom i Šišićevom skrećući u lijevo na sjeverni kolnik Ukrajinske za vrijeme dok je za njen smjer kretanja bilo uključeno zeleno svjetlo, međutim nije propustila vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera i zadržavalo prednost prolaska zbog čega je na srednjem dijelu raskrižja, na desnu bočnu stranu njenog vozila u kočenju naletio motocikl marke Yamaha zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je Šišićevom u smjeru juga, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 24-godišnjak.

Motociklist je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja i imao prednost prolaska”, opisala je policija.

Na mjestu događaja motociklist je preminuo, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Vozačica uhićena

Vozačica je uhićena zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu; smještena je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu, uz asistenciju ekipe za očevide II. postaje prometne policije Policijske uprave zagrebačke.

Promet vozila na kolniku ulice Božidara Magovca južnije od raskrižja s Ukrajinskom ulicom bio je obustavljen u potpunosti te se preusmjeravao okolnim ulicama od 21:30 do 1:30, dok se promet Ukrajinskom ulicom odvijao otežano uz privremenu regulaciju policijskih službenika.

 

U teškoj prometnoj nesreći u Zagrebu poginuo motociklist

Komentiraj