POLICIJA OBJAVILA DETALJE VELIKE TUČNJAVE: Privedeno ukupno 18 osoba

Vukovarsko-srijemska policija objavila je u petak detalje velike tučnjave između navijačkih skupina, koja se dogodila sinoć oko 19 sati u Vukovaru. Kako navode, privedeno je ukupno 18 osoba.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“U blizini ugostiteljskog objekta u ulici Vijenac Kneza Branimira u Vukovaru, 18. lipnja 2020. godine oko 19 sati sukobilo se više pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina BBB i Grobari.

Prema podrobnije prikupljenim saznanjima sukobilo se oko 20 pripadnika neformalnih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i u prostorije Policijske postaje Vukovar privela 18 osoba životne dobi od 18 do 46 godina, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. Kaznenog zakona.

Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje.

U sukobu je ozlijeđeno sedam sudionika tučnjave kojima je liječnička pomoć pružena u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar.

Policijski službenici su brzo i učinkovito reagirali i spriječili moguću eskalaciju sukoba jer su u posljednjem periodu s većim brojem pripadnika policije preventivno opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja navijačkih skupina motiviranih suprotnim opredjeljenjima”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj