Policija objavila detalje teške nesreće, mladić je BMW-om ‘zahvatio’ rubnjak

Policija je završila očevid teške prometne nesreće koja se dogodila u subotu rano ujutro, kada se mladić osobnim automobilom marke BMW zabio u zgradu naplatne postaje HAC-a u Mraclinu, pri čemu je smrtno stradao djelatnik HAC-a.

“Jučer, 23. siječnja oko 5:30 na području Mraclina, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW sisačkih registarskih oznaka krećući se zapadnim kolnikom autoceste A11, dok pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste kojom prilikom je vozilom prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom vozila naletio na rubni kamen uslijed čega se je vozilo nastavilo nekontrolirano kretati. Prilikom nekontroliranog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom a potom se nastavilo nekontrolirano kretati nogostupom u zoni naplatne postaje Mraclin.

Udarom u zid upravne zgrade isti je srušen, a vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletjelo na 53-godišnjeg zaposlenika naplatne postaje koji je u naletu smrtno stradao. Po zaustavljanju vozila isto se zapalilo te je požar ubrzo ugašen. Liječnička pomoć 20-godišnjaku pružena u KBC-u Zagreb, te je zadržan na liječenju dok je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Protiv 20-godišnjeg vozača podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku”, navodi se u policijskom priopćenju.

Prometni vještak: “Jurio je 140 kilometara na sat, nije kočio”

Komentiraj