Policija objavila detalje podmetanja eksploziva u automobil u Zagrebu: Uhićen 31-godišnjak

U nedjelju oko 18 sati na Samoborskoj cesti u Susedgradu, u osobnom automobilu pronađen je eksploziv. Mediji su ranije pisali kako je bomba postavljena u automobil Ivice Ivića, koji je za RTL ispričao kako je u svom BMW-u pronašao dvije i pol kile vojnog eksploziva.

“Mislim da je to pokušaj atentata na mene. Strahujem za svoj i za život svoje obitelji jer mi je prije dvije godine ubijen brat”, kazao je Ivić.

Zagrebačka policija jutros je izvijestila kako je uhićen 31-godišnjak, osumnjičen zbog prijetnji 37-godišnjaku, kao i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

“Sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog izazove uznemirenost i strah za njegov život i život njegove obitelji, tijekom srpnja 2019. godine došao do poduzeća koje se bavi popravkom i servisom osobnih automobila na području Zagreba. Nadalje, sumnja se da je ušao u otvoreno dvorište u kojem se nalazilo više osobnih automobila, između kojih je bio i osobni automobil marke BMW koji je u vlasništvu tvrtke oštećenog, prišao osobnom automobilu i u stražnji prtljažni prostor, ispod tapecirane podloge, odložio pakiranje plastičnog eksploziva sveukupne mase 2,5 kg”, stoji u objavi policije.

Na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci i Zagrebu, na području Zagreba i Crikvenice obavljeno je više pretraga domova i osobnog automobila kojima se koristi osumnjičeni te je pronađen jedan pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom, mobitel i manja količina droge.

Osumnjičeni je pritvoren.

Komentiraj