Policija objavila detalje: Nijemac u BMW-u skrivio nesreću u kojoj su poginuli slovački biciklisti

Šibensko-kninska policija u subotu je objavila detalje nesreće u kojoj su u petak na lokalnoj cesti Tribunj-Ivinje smrtno stradali biciklisti iz Slovačke.

Nesreću je, objavila je policija, skrivio vozač BMW-a iz Njemačke. Riječ je o 65-godišnjaku koji je vozio lokalnom cestom od Tribunja prema Ivinju, ali nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti. Naime, nije prilagodio brzinu vožnje, a pred njim je bio nepregledan zavoj ulijevo, kolnik je bio mokar od kiše koja je padala u trenutku prometne nesreće. Nije računao ni na gustoću prometa pa je izgubio nadzor nad vozilom, zanio se i prešao u traku suprotnog smjera.

Udario je u nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljao 69-godišnji slovački državljanin. Automobil se od udara odbio u obližnji suhozid i zatim u rotiranju udario drugi nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljala 71-godišnja slovačka državljanka.

“Od siline udara oboje biciklista su pali na tlo dok je automobil nakon udara u drugi bicikl ponovno udario u isti suhozid gdje se i zaustavio. Ozlijeđeni biciklisti su prevezeni u Opću bolnicu Šibenik gdje im je pružana liječnička pomoć, ali zbog težine zadobivenih ozljeda su preminuli”, objavila je policija.

Vozač BMW-a je, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Komentiraj