Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginula pješakinja, vozač teško ozlijeđen u Vinogradskoj

Autor:

Policija, ilustracija

Zagrebačka policija objavila je detalje prometne nesreće u kojoj je motociklist pokupio pješakinju na Jarunu noćas oko jedan sat iza ponoći.

“21-godišnjak je prije stjecaja prava na upravljanje vozilom određene kategorije upravljao motociklom marke Honda imotskih registarskih oznaka, a kretao se južnom kolničkom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka. Za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te je prevozio 20-godišnjeg putnika koji također nije nosio kacigu”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Motorom se zabio u djevojku koja je prelazila zebru

Dolaskom do kućnog broja 5, prešao je preko pune crte na sjevernu kolničku traku te pretjecao automobile koji su se kretali južnom kolničkom trakom Jarunske ulice i približavali obilježenom pješačkom prijelazu.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza u pretjecanju je naletio na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Jarunske ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza, a kretala se u smjeru sjevera.

Nakon naleta, u nekontroliranom kretanju, vozač je prešao preko južne kolničke trake te izletio izvan kolnika, naletio na rubni kamen te u stup javne rasvjete.

Od posljedica prometne nesreće pješakinja je preminula te je njezino tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Teško ozlijeđeni motociklist u Vinogradskoj

U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu uz asistenciju ekipe za očevide.

Protiv vozača podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227., stavak 1., 2. i 6., Kaznenog zakona Republike Hrvatske, objavila je PU zagrebačka.

Promet je bio obustavljen zbog obavljanja očevida na dionici Jarunske ulice od raskrižja sa Selskom cestom i Haberleovom od 0.50 do 4.55.

 

U teškoj prometnoj nesreći na zagrebačkom Jarunu poginula pješakinja, na nju naletio motorista

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.