Policija objavila bilancu privedenih nakon utakmice Hajduka i Rijeke

Nakon održane utakmice visokog rizika između Hajduka i Rijeke sinoć u Splitu, oglasila se policija. “Obzirom na činjenicu da je javno okupljanje okarakterizirano kao sigurnosno visoko rizično, te broj posjetitelja (30 tisuća) možemo konstatirati da je stanje sigurnosti prije, za vrijeme i nakon javnog okupljanja bilo na zadovoljavajućoj razini”, kažu u priopćenju.

Policijski službenici su prije i za vrijeme osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Bili su intenzivno nazočni u centru grada i na mjestima gdje su se okupljali navijači, te nisu zabilježili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i zadržali su stanje sigurnosti na dobroj razini, kažu policajci.

U sklopu provedbe planiranih mjera i radnji policijski službenici su tijekom četvrtka proveli organizirani prihvat i pratnju prijevoza oko 3 tisuće gostujućih navijača iz Sjeverne luke i Dugopolja do mjesta održavanja javnog okupljanja, te im je osigurana pratnja prijevoza nakon javnog okupljanja. Pratnje gostujućih navijača prošle su bez zabilježenih incidenata. Također, policijski službenici su osigurali cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača.

Tijekom javnog okupljanja na stadionu zabilježili su paljenje pirotehnike i u jednom slučaju bacanje pirotehnike prema gledateljima. U tom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su odmah reagirali u odnosu na skupinu iz koje su bacana pirotehnička sredstva. U odnosu na navedeni događaj provest će se istraživanje.

“Privedeno je ukupno 29 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, objavili su iz policije noćas.

Komentiraj