Goran Jakus/PIXSELL

Policija objasnila zašto je ranom zorom Matiju Vuicu odvela u postaju

Zagrebačka policija u utorak se oglasila priopćenjem, vezano za facebook status modne dizajnerice Matije Vujice, koja je napisala kako su joj dva policijska službenika došla u kuću u šest ujutro, izvukla ju iz kreveta i odvela u policijsku postaju, zbog poziva za svjedočenje.

Priopćenje policije u nastavku Vam prenosimo u cijelosti:

“U odnosu na objavljeni status na društvenoj mreži hrvatske državljanke (61), nadležna I. policijska postaja Zagreb je zaprimila dovedbeni nalog Općinskog prekršajnog suda, a prema kojem je dužna osigurati njezin dolazak i nazočnost na raspravi, a po čemu je i postupano.

Zakonske odredbe koje propisuju postupanje policije po nalogu za dovođenje drugoga ovlaštenoga tijela iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima iz članka 44. propisuje dovođenje osobe u vremenu od 6,00 do 22,00 sati, a praksa policije je da se najčešće osobu dovodi kad se pretpostavlja da će ju se pronaći na adresi, odnosno u ranim jutarnjim satima.

Kada postupa temeljem dovedbenog naloga suda, policija je samo upoznata s činjenicom u kojem svojstvu osobu dovodi na sud (okrivljenik, svjedok), a ne i što je predmet sudskog postupka”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj