Policija objasnila zašto je ispisala kaznu vatrogascu koji je gasio požar

Društvene mreže ‘bruje’ o policijskoj kazni za nepropisno parkiranje koju je dobio jedan od vatrogasaca koji je gotovo 20 sati bio na požarištu kod Šibenika.

DVD Bilice na svojoj je Facebook stranici objavila kaznu i ‘zahvalila’ se policiji. “Zahvalama nikad kraja pa tako se i sada zahvaljujemo P.U. ŠIBENSKO-KNINSKOJ koja je ZALIPILA KAZNU našem vozaču Ediju Mikulandri koji je 20 sati proveo na požaru i parkirao na parapet ispred dvd-a i uz to imao službenu oznaku na vjetrobranskom staklu “VATROGASCI 193″ te zaklonio nama pristup. Hvala gospodo od srca!!!! P.S. Zahvaljujemo i gospođi koja je slikala auto i poslala policiji sliku te ih zvala”, stoji u objavi DVD-a Bilice.

Zahvalama nikad kraja pa tako se i sada zahvaljujemo P.U. ŠIBENSKO-KNINSKOJ koja je ZALIPILA KAZNU našem vozaču Ediju…

Posted by DVD Bilice on Monday, July 29, 2019

Iz policije objašnjavaju kako se radilo o vozilu vatrogasca, ne službenom vatrogasnom vozilu.

“Policija je sinoć u 18.40 od nepoznate osobe zaprimila dojavu da su kod zgrade općine u Bilicama vozila nepropisno parkirana. Izlaskom na teren zatečena su nepropisno parkirana vozila, među kojima je bilo i vozilo vatrogasca te je policijski službenik postupio sukladno zakonu. Policija će nadalje u kontaktu s vatrogascima utvrditi je li postojao valjan razlog zašto je vozilo vatrogasca bilo tamo parkirano i postupiti u skladu sa saznanjima”, odgovorili su iz policije za portal ŠibenikIN.

Dnevnik.hr piše kako je Marica Kosor iz šibenske policije dodala da postoji mogućnost da se vatrogascu poništi kazna.

U međuvremenu, javlja se sve veći broj ljudi koji želi platiti kaznu za vatrogasca, a ima i onih koji brane postupak policije. Nekolicina upozorava da je policajac koji je ispisao kaznu samo radio svoj posao i da kaznu treba platiti što prije jer se u tom slučaju plaća samo pola, odnosno 150 kuna.

Komentiraj