POLICIJA O UBOJSTVU ŽULJEVIĆA Nema savršenog ubojstva i pitanje je sati kad ćemo dobiti prve rezultate

Borna Filic/PIXSELL

[quote_box_center]

  • ‘Laboratoriji rade i pitanje je sati i dana kada ćemo dobiti prve rezultate analize latentnih tragova pa čak i unutrašnjosti zapaljene Škode’, kazao je Bijelić

[/quote_box_center]

Nakon likvidacije Vinka Žuljevića Klice, koje su izveli još uvijek nepoznati počinitelji u nedjeljuju ujutro u Sesvetama, policija i dalje pokušava utvrditi tko stoji iza ubojstva. U 15 sati novinarima se obratio načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić, koji je potvrdio da policajci koji istražuju likvidaciju surađuju sa sigurnosnim službama na teritoriju RH, ali i u regiji. Dodao je da policija “ne može isključiti da je eventualni motiv ubojstva izvan granica RH”.

Smatra kako nijedno ubojstvo nije savršeno te da drži kako će na temelju tragova pronađenih na mjestu događaja kriminalistička policija uspjeti u svom cilju da identificira najprije izvršitelje, a eventualno i naručitelje ubojstva Vinka Žuljevića Klice.

Napomenuo je kako je nakon očevida na samom mjestu likvidacije te na lokaciji gdje je pronađena zapaljena Škoda nepripadajućih registracijskih oznaka BiH i danas u tijeku nekoliko izvida i očevida, na kojima forenzičari prikupljaju materijale te ih šalju u Zavod za kriminalistička vještačenja.

Rezultati pitanje sata

‘Laboratoriji rade i pitanje je sati i dana kada ćemo dobiti prve rezultate analize latentnih tragova pa čak i unutrašnjosti zapaljene Škode’, kazao je Bijelić.

Na pitanje jesu li policija ili sigurnosne službe imale informacije koje bi sugerirale da bi Žuljević mogao biti ubijen, Bijelić odgovara negativno: “Konkretno u odnosu na ovu žrtvu nismo imali konkretnih saznanja o njegovoj životnoj ugrozbi”.

Ranije tijekom dana vrlo kratkim priopćenjem javnosti se obratilo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, koje također nije iznosilo nikakve dosad nepoznate detalje.

‘Zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu rukovodio je očevidom koji su proveli djelatnici Policijske uprave zagrebačke povodom događaja u kojem je više nepoznatih osoba hicima iz vatrenog oružja usmrtilo Vinka Žuljevića oko 7.55 sati 3. svibnja 2015. u Glavnoj ulici u Sesvetama. Policijski službenici poduzimaju potrebne radnje u cilju pronalaska počinitelja koji su se udaljili s mjesta događaja. Nadležno državno odvjetništvo je ishodilo potrebne naloge radi razrješenja svih okolnosti događaja’, navodi se u priopćenju.

Komentiraj

Source:Denis Vukoja