Policija o ubojstvu u Omišu: “Radi se o nezapamćenoj, brutalnoj likvidaciji”

Splitska policija održala je konferenciju za novinare na kojoj su otkriveni detalji jučerašnjeg uhićenja trojice muškaraca zbog ubojstva Karmelina Fistanića u Omišu.

U Šibeniku je uhićen 38-godišnjak, a na području Omiša 34-godišnjak i 46-godišnjak. “Obavljeno je više pretraga u Zagrebu, Šibeniku i Omišu. U Šibeniku su kod 47-godišnjaka pronađeni 2,3 grama kokaina, 125 grama hašiša, amfetamini te 41 komad streljiva. Uz kaznenu prijavu osumnjičeni su danas dovedeni pritvorskom nadzorniku”, kazao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Ivica Buzov je kazao da se radi o ‘nezapamćenoj, brutalnoj i bezobzirnoj likvidaciji’. Istaknuo je da su proveli 22 pretrage i pronašli odjeću koju su mogli povezati s ubojstvom. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

“Omiški građani mogu ponovno biti spokojni”, rekao je načelnik omiške policije i dodao kako je to poruka da se policija zna suprotstaviti kriminalu kao što je znala braniti zemlju.

Iz razgovora s ozlijeđenom 39-godišnjakinjom, očevicima i stanarima došli su do podataka o motociklu koji je korišten, objasnila je policija. Na temelju tih saznanja profilirali su tko bi mogao biti počinitelj. “Između žrtve i jednog od osumnjičenika postoji sudski spor. Žrtva je tražila naknadu štete od oko 500.000 kuna”, rečeno je.

Komentiraj