Policija o Sučiću: “A što se oštećenja inventara tiče, dostavit ćemo izvješće…”

“U svezi oštećenja dijela inventara u službenim prostorijama policije, policijski službenici proveli su očevid te ćemo dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u ponašanju 61-godišnjaka” – to stoji u odgovoru Vukovarsko-srijemske policije na pitanja RTL-a o nejasnoćama oko privođenja državnog tajnika Ministarstva branitelja Stjepana Sučića.

Vukovarska policija za RTL je odgovorila na optužbe u slučaju njihova postupanja s državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Stjepanom Sučićem koji je zatečen u ugostiteljskom objektu u Vukovaru nakon što su već mjere bile na snazi i u kojem tada nije smjelo biti ljudi.

“Postupanje policije u ovom događaju je bilo isključivo na temelju zakonskih ovlasti, a nikako zbog navodnih intervencija drugih subjekata”, odgovorio je RTL-u glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Dodali su kako sredstva prisile nisu primijenjene na Sučiću već na drugoj osobi. “Kao što smo naveli u jučerašnjem priopćenju, sredstva prisile su uporabljena prema jednoj osobi, kako je to i zahtijevala situacija, dok u slučaju 61-godišnjaka koji se u službene prostorije dovodio zbog utvrđivanja identiteta, nije bilo potrebe za tim”, stoji u odgovoru čime se objašnjava da nije bilo potrebe prisilno Sučića dovesti u policijsku postaju. “Nakon provedene prekršajne obrade nismo imali za obvezu daljnje zadržavanje osoba u prostorijama policije”, odgovaraju iz PU vukovarsko-srijemske.

Objasnili su i navod da je Sučić u policijskoj postaji oštetio dio inventara. “U svezi oštećenja dijela inventara u službenim prostorijama policije, policijski službenici proveli su očevid te ćemo dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u ponašanju 61-godišnjaka”, zaključuje se u odgovoru glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Dragoslava Živkovića.

Komentiraj