Pronađen muškarac koji je prikupljao pomoć za izmišljenu djevojčicu

Pixabay

Požeško-slavonska policija u utorak je izvijestila kako je pronašla muškarca koji je organizirao prikupljanje lažne humanitarne pomoći izmislivši bolesnu djevojčicu.

“Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kaptola, kojeg se sumnjiči da je na društvenoj mreži „Facebook“, s ciljem pribavljanja ne pripadajuće imovinske koristi, izradio stranicu putem koje je građane pozivao da uplate novčane iznose za bolesnu osobu s područja Osijeka, čije je podatke izmislio, čime je počinio kazneno djelo ‘Prijevara’. Protiv njega slijedi kaznena prijava”, navodi se u policijskom priopćenju.

Podsjetimo, ovih dana na društvenim je mrežama kružio apel za pomoć petogodišnjoj Osječanki Kristini Omić, koja boluje, kako stoji u objavi na web-stranici, od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja te epilepsije, ali i niza popratnih zdravstvenih poteškoća. Uz tekst je objavljena i fotografija djevojčice koja leži u krevetu, navedena je čak i adresa u Osijeku, kao i žiro račun na koji se može uplatiti pomoć za operaciju. Ipak, vrlo brzo je otkriveno kako se radi o prijevari.

Komentiraj