Policija kazneno prijavila provalnike koji su ‘operirali’ po Karlovcu, Vojniću i Krnjaku

Karlovačka policija (foto ilustracija) kazneno je prijavila trojicu muškaraca koje sumnjiči za 13 provala u Karlovcu, Vojniću i Krnjaku, a šteta koju su prouzročili procjenjuje se na više od 597.000 kuna.

Riječ je o 26-godišnjaku, 32-godišnjaku i 34-godišnjaku koji su prijavljeni Državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili 10 provala i tri pokušaja, priopćila je policija u četvrtak, nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja.

26-godišnjaka i  32-godišnjaka sumnjiče da su tijekom rujna 2019. godine na području Karlovca, Vojnića i Krnjaka provalili u prostorije četiri trgovačka društva, tri vjerska objekta i ugostiteljski objekt te iz njih otuđili novac, bakrene kablove, bakrenu žicu, bakrene okapnice i drugo. Provalili su i u još dva ugostiteljska objekta no tamo nisu ništa otuđili.

Policija 26-godišnjaka sumnjiči i da je s 34-godišnjakom u studenom prošle godine počinio još dvije provale te jedan pokušaj. Tom su prigodom iz prostorija jednog karlovačkog trgovačkog društva ukrali kablove, bakrene okapnice ali i bakrene i metalne dijelove s krovišta.

Komentiraj