HINA/ Zvonimir KUHTIĆ

‘Policija je u dubokom sukobu interesa’

Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije (CMS) poručio je u srijedu na konferenciji za novinare kako su u proteklih deset dana odvjetnici i njihova organizacija pod intenzivnim pritiskom MUP-a.

Bosanac je na početku konferencije naveo kako je volonter udruge Are You Syrious, koji je pomagao obitelji poginule afganistanske djevojčice Madine, od policije dobio obavijest da će protiv njega podignuti prekršajni postupak, rekavši mu da je pokušao pomoći u ilegalnom prelasku granice. Bosanac je rekao kako to nije točno, kao ni tvrdnja policije da punomoć, koju je obitelj djevojčice u prostorijama CMS-a potpisala za odvjetnicu, nije valjana.

“Netom prije ove press konferencije, MUP RH objavio je na Twitteru su tri osobe poziv za razgovor primile iza 16 sati, a da je konferencija za medije sazvana nakon toga. To nije točno, poziv na pressicu poslali smo jučer oko 10 sati, a policija nas je baš u tom vremenu odredila obavijesni razgovor. Mi smo se ispričali policiji kazavši da ćemo doći na razgovor nakon što obavimo ovu konferenciju. To su pritisci na naš rad, a s ciljem da se što prije riješe obitelji iz Republike Hrvatske i da se stane s postupkom koji je obitelj podignula protiv Republike Hrvatske za ubojstvo iz nehaja male djevojčice Madine. Svi ovi slučajevi pokazuju da je policija Republike Hrvatske u dubokom sukobu interesa”, rekaoje Bosanac na konferenciji, kako prenosi N1.

Komentiraj