Policija istražuje svjedoke koji nisu pružili pomoć pretučenoj Loreni

Dino Stanin/PIXSELL

DORH je naredio policiji da pokrene izvide protiv osoba koje su mirno gledale kako Darko Kovačević zvani Daruvarac u lipnju ove godine premlaćuje 18-godišnju Lorenu u jednom zadarskom kafiću, javlja Zadarski.

Općinski državni odvjetnik u Zadru Ivica Škara naložio je policiji provođenje izvida protiv osoba koje su 13. lipnja bile u kafiću Chill Out na Meladi. Prema onome što je zasad poznato, a proizlazi i iz snimke s nadzornih kamera, nisu pokušali spriječiti Daruvarca u njegovom divljačkom pohodu na tinejdžericu.

Iako nije zaprimilo kaznenu prijavu protiv neke od osoba koji su bile te večeri u kafiću, ODO je ipak ocijenilo potrebnim ispitati mogućnosti je li netko mogao, ali nije, Daruvarca spriječiti u premlaćivanju djevojke, odnosno je li netko odbio pomoći djevojci, što bi bilo kazneno djelo nepružanja pomoći osobi u životnoj opasnosti iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe ili drugog, za što je predviđena kazna do godine dana zatvora. Inače, tijekom istrage zadarska je policija uzela iskaz 11 osoba koje su te večeri svjedočile o događanjima na inkriminiranom mjestu.

Državno odvjetništvo će, po okončanju izvidnih radnji, odlučiti hoće li pokrenuti kazneni postupak.

Komentiraj