Policija Hvaraninu došla na vrata jer je Jandrokovića nazvao ‘Njonjom’?

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković poručio je da nisu istinite informacije, koje je iznio predsjednik HSS-a Krešo Beljak, da ima veze s postupanjem policije u slučaju Hvaranina koji ga je prije mjesec dana u telefonskom razgovoru nazvao ‘Njonjo‘.

Jandroković je izjavio da je on štićena osoba i da nikoga nije prijavio za prijetnju. Ta izjava potaknula je gospodina o kojem je riječ da se oglasi.

Radi se o turističkom djelatniku iz Starigrada na Hvaru, Toniju Berošu, koji je za Novi list ispričao što se dogodilo. Beroš je tako ustvrdio da predsjednik Sabora ne govori istinu.

“Ja sam samo rekao: ‘Dobar dan, gospodine Njonjo.’ Ništa više nisam uspio izgovoriti”

“Nije valjda da službe prisluškuju njegove privatne razgovore i da me temeljem toga policija zvala na obavijesni razgovor. Ne znam kako bi policija doznala da smo nas dvojica razgovarali da im Jandroković nije to rekao”, izjavio je i dodao da za sve ima svjedoke koji su se u tom trenutku nalazili u njegovom društvu.

“Ja sam Jandrokovića nazvao kako bih mu čestitao Dan pobjede i on mi se isprva nije javio. Na tome bi i ostalo da on, jer je imao zabilježen moj propušteni poziv, mene nije naknadno nazvao. Ja sam samo rekao: ‘Dobar dan, gospodine Njonjo.’ Ništa više nisam uspio izgovoriti. Jandroković je odmah počeo vikati: ‘Nabijem te na k., idiote, majmune…’ Opsovao mi je majku, totalno me izvrijeđao i zatim prekinuo razgovor”, ispričao je.

“Osobno je stigao policijski inspektor iz Jelse”

Beroš je dodao da su mu samo nekoliko sati kasnije policijski službenici uručili poziv da se sutradan javi u postaju. “Zamislite, rekli su mi da me jedna starija gospođa iz Zagreba prijavila zbog prijetnje. Mislio sam si ja, kojoj sam to ženi iz Zagreba prijetio. Ništa nisam razumio. Jandrokovića uopće nisu spominjali. Odbio sam ići na policiju jer sam za to jutro već imao organiziran jedan izlet. Znate, ja sam i skiper. Onda mi je ujutro osobno stigao policijski inspektor iz Jelse i s njima sam u autu obavio službeni razgovor”, rekao je. Taj razgovor, dodaje, trajao je svega dvije minute.

Objašnjava da se u pozivu za obavijesni razgovor navodi da je u vezi članka 139. Kaznenog zakona koji se odnosi na prijetnju. Ističe da razumije da se mora ispitati osobu koja prijeti predsjedniku Sabora. “Ali, ja njemu nisam prijetio. Pa nisam blesav da sa svojeg mobitela idem prijetiti predsjedniku sabora”, ustvrdio je i dodao da nije vidio problem u tome da ga nazove ‘Njonjo’ jer ga se tako naziva na portalima, a i od strane predsjednika Zorana Milanovića.

Jadranka Sloković: “Izvan pameti je da se policija uključila u to”

Odvjetnica Jadranka Sloković kaže da se nikako ne radi o prijetnji ako je netko predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića nazvao ‘Njonjom’. “To svakako nije smio biti razlog za postupanje policije. Izvan pameti je da se policija uključila u to. Za mene je ovo zlouporaba položaja, odnosno državnog aparata. Da Jandroković to nije prijavio, policija ne bi nikako mogla znati za taj telefonski razgovor, to je nemoguće. Mislim da je jasno da je Jandroković tražio da se to pokrene”, rekla je odvjetnica za Novi list.

Dodaje da se već toliko proširilo da se Jandrokovića naziva ‘Njonjom’ da se se ne može selektivno postupati samo prema nekima. “Razumijem da Jandrokoviću to smeta, ali to je njegova stvar, za privatnu tužbu, a ne da se policija time bavi”, zaključila je.

Iz MUP-a kažu da štićena osoba ni na koji način ne može utjecati na sigurnosne protokole

Komentiraj