Policija došla na pretres ureda offshore hobotnice iz afere Kuščević

Na splitsku adresu firme povezane s Lovrom Kuščevićem u petak je došla policija, javlja Telegram. Riječ je o firmi s Malte, a policija je danas pokucala na vrata njihovog splitskog ureda. U službenim prostorima, kako se doznaje, istražiteljima nitko nije otvarao vrata, a pretres se može obaviti samo uz prisustvo vlasnika prostora ili predstavnika tvrke.

Kako su mediji posljednjih dana pisali, od izmjena prostornog plana Nerežišća najviše je profitirala mreža offshore tvtki s Malte.

Po istom modelu kojim je sebi legalizirao kuću, investitorima koji su po Braču kupovali zemljišta van građevinskih zona, Kuščević je izmjenama Prostornog plana omogućio milijunsku zaradu na nekadašnjim pašnjacima i kršu, na kojima im je naknadno dozvoljena gradnja.

Direktor hrvatskih podružnica u vlasništvu iste mreže malteških offshoreova bio je Željko Holik, kasnije savjetnik Lovre Kuščevića u ministarstvu uprave. Željko Holik u javnosti se godinama prikazivao kao predstavnik investitora koji će, obećavali su, na Brač uložiti stotine milijuna eura i otvoriti tisuće radnih mjesta.

Komentiraj