Policajka prijavila šefa za spolno uznemiravanje, sud ga je pustio jer se to ‘dogodilo samo jednom’

U noći s 22. na 23. veljače 2016. godine nekoliko policijskih patrola čuvalo je granicu između Srbije i Hrvatske. U jednom od patrolnih automobila događalo se seksualno uznemiravanje mlade policajke. Njezin šef upucavao joj se, dodirivao je, pokušavao poljubiti iako se opirala, nudio joj spolni odnos.

Ona je sve prijavila i slučaj je došao na sud. Iako je utvrđeno da je došlo do seksualnog uznemiravanja, policajac je oslobođen. U presudi do koje je došao Telegram navodi se da je sud utvrdio da se sve to zaista tako dogodilo, no seksualno uznemiravanje dogodilo se samo jednom pa je sud ocijenio kako prema odredbama Kaznenog zakona – nije kažnjivo.

Policajac optužen za seksualno uznemiravanje u međuvremenu je umirovljen, a policajka i dalje radi. Razočarana oslobađajućom presudom, odustala je od žalbe i daljnjeg kaznenog progona bivšeg šefa.

“Spolno uznemiravanje je svako verbalno, neverbalno ili fizičko neželjeno ponašanje spolne naravi koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobe, koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje”, navedeno je u zakonu.

Komentiraj