Policajcima pozlilo tijekom očevida, obdukcija potvrdila od čega je umro talijanski turist

Dvojici policajaca koji su obavljali očevid na jedrilici, na kojoj su se u utorak otrovali talijanski državljani, pozlilo je te su završili na Hitnoj, doznaje se u splitskoj policiji.

Pregledani su u Domu zdravlja Hvar. Srećom, vrlo brzo su pušteni su i njihovo zdravstveno stanje je u redu.

Iz policije su rekli kako su njihove kolege osjetile slabost te su preventivno pregledani u Domu zdravlja na Hvaru nakon čega su pušteni.

Osim hvarskih i splitskih policajaca, na mjestu očevida se nalaze i njihove talijanske kolege koji nadgledaju svaki korak istrage.

Završena obdukcija, oglasilo se državno odvjetništvo

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, obdukcijski nalaz preminulog talijanskog državljanina pokazao je da je preminuo od udisanja ugljikova monoksida.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu izvijestilo je da je dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice u Splitu u utorak s policijskim službenicima Službe za očevide i kriminalističku tehniku izašao na mjesto događaja. Utvrđeno je da su prema Splitu hitnim helikopterskim prijevozom upućena djeca (2008. i 2014.), a neposredno nakon toga njihova majka (1975.), kao i dvojica muškaraca (1963. i 1955.), svi državljani Republike Italije, kojima je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Split.

Očevid na motornom brodu nastavljen je i u srijedu, a u njemu sudjeluju i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba.

Talijan koji je na brodu: “Probudili su ostale, ali ne i djecu, ona su već bila u komi”

Bruno Mancuso, koji je bio na brodu na kojem je smrtno stradao njegov prijatelj, 57-godišnji menadžer Eugenio Vinci, za Dnevnik Nove TV ispričao je što se u utorak događalo na brodu. Rekao je kako se sigurno nisu otrovali hranom, pogotovo ne djeca koja nisu ništa jela osim kruha i tjestenine. On smatra kako je uzrok trovanja kvar na klimatizacijskom sustavu.

“U 10 ujutro oni koji nisu ni ulazili u sobe i nije im bilo loše primijetili su da drugi još spavaju i da nema pokreta. Došli su otvorili vrata i našli Eugenija u kadi. Imao je razbijenu glavu”, ispričao je Talijan. Dodao je da su ostali spavali, pa su probudili odrasle, ali ne i djecu – ona su već bila u komi.

KONFERENCIJA U KBC SPLIT: “Djeca i dalje životno ugrožena, uzrok trovanja vjerojatno ugljični monoksid”

Komentiraj