Policajac Josip Ćelić iskeširao milijun i 250 tisuća kuna duga za 6-katnu vilu

Josip Ćelić, donedavni zamjenik glavnog ravnatelja policije, platio je prošle godine dug za svoju šesterokatnu luksuznu vilu s bazenom kraj Omiša. Bivši drugi policajac države, koji je prekjučer podnio ostavku zbog jurnjave kraj Zadra, “istresao” je više od 1,250.000 kuna, i to u gotovini, odjednom.

U rujnu prošle godine Ćelić je za Finu potpisao izjavu u kojoj tvrdi da je od oca naslijedio veći dio nekretnina, ušteđevine i novca u gotovini.

Od navedenog novca izdvojio je iznos od 1,25 milijuna kuna i njime izvršio uplate. 24sata su u posjedu Ćelićeve izjave i uplatnica kojima je namirio dug.

Taj list dalje navodi kako se slučaj vile posrnulog Ćelića godinama provlačio po sudnicama i naslovnicama, a nedavno je završio postupak na Županijskom sudu u Splitu protiv Borisa Kale, čovjeka koji je Ćeliću prodao vilu. Proglasili su ga krivim za zloporabu u poslovanju na štetu trgovačkog društva Flava Linea.

A šesterokatnica s bazenom u Lokvi Rogoznici godinama je bila vlasništvo tvrtke Flava Linea. Kupio ju je Kale, zastupajući firmu, još 2001. godine za 800.000 eura. A onda ju je 2007. godine prodao Josipu Ćeliću za samo 200.000 eura.

Iako je tržišna cijena, prema procjeni sudskog vještaka, tada bila minimalno 500 tisuća eura Kale je ovlastio Ćelića da uknjiži vlasništvo bez plaćanja osiguranja, a Ćelić je morao podmiriti porezni dug tvrtke od 1,34 milijuna kuna. Taj dug je platio gotovinom tek u rujnu prošle godine.

Osim poreznog duga, od najbogatijeg hrvatskog policajca očekivala se i isplata zateznih kamata koje su tekle od 2005. godine. Prema informacijama sa suđenja, one su narasle do dva milijuna i 173 tisuće kuna, ali Ćeliću je u međuvremenu utvrđena zastara na dug za te kamate. Dakle, jedino što je morao platiti bila je glavnica od 1,34 milijuna kuna.

Više od 11 godina nakon kupnje vile Ćelić je platio i 1,25 milijuna kuna duga u ime tvrtke Flava Linea. Isplatio ih je odjednom, novcem od, kako kaže, naslijeđene gotovine.

Zasad nije poznato kada i kako je platio ostatak od 87 tisuća kuna, ali u zemljišnim knjigama dug je podmiren i vila kraj Omiša je sad Ćelićeva.

Komentiraj