Potpredsjednica srbijanske Vlade i ministrica graditeljstva Zorana Mihajlović u razgovoru za RTS komentirala je odnose Srbije i Hrvatske, Jasenovac i odlazak hrvatske delegacije iz Srbije.

Mihajlović je kazala kako je zabrana ulaska Vulinu u Hrvatsku potpuno protueuropska. “Ako želimo pričati o budućnosti, moramo uzeti jedan ‘time-out’ i ponovno se vratiti na ono što su predsjednici Srbije i Hrvatske nedavno dogovorili, a to je da pokušamo graditi budućnost”, kazala je Mihajlović. Dodala je da nacionalisti ni s jedne ni s druge strane ne donose dobro vlastitim državama, a pogotovo ne regiji.

Osudila je izjavu premijera Andreja Plenkovića da želi graditi novi dijalog sa Srbijom za koju je rekao da je “bila agresor na Hrvatsku”. “Mislim da je za osudu takva izjava predsjednika hrvatske vlade, ali kao što sam rekla hajde da pokušamo ići naprijed”, rekla je Mihajlović.

Osvrnula se i na prekid posjeta Srbiji hrvatske delegacije, na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Podsjetila je kako je s Vučićem bila u Zagrebu, dodajući da je srpska delegacija “zbog raznih situacija” možda mogla isto tako prekinuti posjet, ali da ipak nisu. “Da je Vlada Srbije reagirala na sve što se u prethodnom periodu čulko od strane članova hrvatske Vlade, mislim da bi pola hrvatske Vilade imalo zabranu ulaska u SrbijU”, poručila je.

 

Komentiraj