EPA/ETIENNE LAURENT

POKRENUTA SLUŽBENA ISTRAGA Fillon: “Neću odustati, neću se predati i neću se povući”

Francuski predsjednički kandidat Francois Fillon objavio je u srijedu kako je protiv njega pokrenuta službena istraga, ali kako ne namjerava odustati od borbe, javlja BBC.

Već nekoliko tjedana Fillon poruče kako je njegova supruga godinama bila plaćena za posao koji nije radila. “Ovo je politički atentat”, rekao je novinarima u srijedu Fillon, koji se 15. ožujka mora pojaviti pred sucem.

Fillon je pozvao svoje pristaše da izdrže, ističući kako glasači odlučuju o njegovoj sudbini. “Nisu samo mene politički ubili, već i predsjedničke izbore. Glasovi milijuna ljudi su utišani”, rekao je.

“Neću odustati, neću se predati i neću se povući”, istaknuo je. Iako je vodio u anketama, nakon pojave afere oko posla njegove supruge, Fillon je pao na treće mjesto, iza Marine el Pen i Emmanuela Macrona.

Le Canard Enchaine je naveo da je Fillonovoj supruzi tijekom nekoliko godina isplaćeno 900 tisuća dolara za rad kao savjetnici u parlamentu, bez da je imala propusnicu za parlament. Također, navodno je dobila 100 tisuća eura za pisanje nekoliko članaka za jedan književni časopis.

Ročište je samo dva dana prije konačne predaje kandidature za francuske predsjedničke izbore, koji se održavaju 23. travnja i 7. svibnja.

Komentiraj