VEI

Pokrenuta platforma Visa Everywhere Women’s Global Edition

Povodom Međunarodnog dana žena, Visa je napravila još jedan korak u poticanju ženskog poduzetništva kroz pokretanje inicijative Visa Everywhere Women’s Global Edition.

“U zadnjih pet godina više od 163 milijuna žena pokrenulo je svoj posao, predstavljajući 37% cjelokupne radne snage. (1) Žensko poduzetništvo je u porastu i Visa je predana u svojoj misiji inspiriranja žena da se odvaže u poduzimanju vlastitih poslovnih koraka kroz platforme kao što je Visa Everywhere“, rekla je Lynne Biggar, voditeljica odjela za marketing i komunikaciju u Visi.

Platforma se sad po prvi put širi na sve zemlje svijeta i centriran je oko FinTecha te utjecaja na društvo i zajednicu (Social Impact). Glavna misija inicijative je u središte pozornosti staviti milijune poduzetnica i prikazati Visinu predanost pokretanju važnih mikro i malim biznisima. Završnica programa će se održati paralelno s ovogodišnjim finalom FIFA Svjetskog prvenstva za žene 2019 u Francuskoj.

Kvalificirani sudjelovatelji će biti podijeljeni po šest regija: Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija-Pacifik, Europa (bez Francuske), Francuska, Afrika/Bliski Istok. Svaka regija šalje jednog pobjednika izazova na finale u Paris. Prijaviti se možete do 14. travnja

(1) https://www.gemconsortium.org/report/49860 “GEM 2016/2017 Women’s Entrepreneurship Report”

Komentiraj