Pokrenuta peticija za odobrenje treninga svim sportašima, potpisalo ju gotovo 40 tisuća ljudi

Incijativa Za sport i zdravlje – protiv korone koja je prije nekoliko dana pokrenula peticiju kojom se traži dopuštenje da i djeca sportaši i sve ostale kategorije sportaša treniraju.

Inicijativa je zahtjev poslala relevantnim ministarstvima i pravobraniteljici za djecu, a peticiju je potpisalo 37.373 građana.

“Nadamo se brzom pozitivnom rješenju našega zahtjeva”, poručuju.

U Zahtjevu stoji sljedeće:

“Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenog o.g. onemogućene su sportske aktivnosti većini sportaša počevši od najmlađih kategorija na dalje.
S obzirom na sljedeće činjenice:

Sport je neophodan za fizičko i psihičko zdravlje svih ljudi, a posebno za razvoj djece
Sport je jedan od ključnih čimbenika u borbi protiv korone jer jačanjem imuniteta sportaša, jača obrana cijeloga društva
U sportu su se i do sada primjenjivale epidemiološke mjere kojih su se sportaši pridržavali te mjesta za održavanje sportskih aktivnosti nisu bila žarišta korone,

Naš je zahtjev da u što kraćem roku sportašima svih kategorija omogućite nastavak sportskih aktivnosti uz daljnje pridržavanje epidemioloških mjera donesenih prije 27.11. Roditelji i obitelji sportaša te svi građani svjesni važnosti sporta; do trenutka slanja ovoga zahtjeva inicijativu ‘Za sport i zdravlje – protiv korone’ je potpisalo 37.373 građana”.

“Donesite odluku o nastavku sportskih aktivnosti”

“Mi roditelji i obitelji sportaša i svi građani Republike Hrvatske koji smo svjesni važnosti kontinuiranog bavljenja sportom, pogotovo u ovom teškom periodu korone, podržavamo zahtjeve i prijedloge sportskih saveza, sportskih klubova te zdravstvenih i sportskih stručnjaka da se našoj djeci i svim sportašima omogući daljnje bavljenje sportom.

Tražimo od relevantnih ministarstava Republike Hrvatske – Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva te Ministarstva turizma i sporta da u što kraćem roku donesu odluku o nastavku sportskih aktivnosti prema preporukama hrvatskih i svjetskih zdravstvenih i sportskih stručnjaka i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Omogućavanjem vrijednim i zdravim sportašima da nastave sa svojim kontinuiranim sportskim aktivnostima, omogućavate sportašima, njihovim obiteljima te cijelom našem društvu da održavamo veću razinu zdravlja te otpornosti na koronu. Nadamo se da ste toga svjesni te da od vas možemo očekivati adekvatnu i brzu reakciju. Hvala vam!”, stoji u opisu peticije koju potpisuju “Roditelji i obitelji sportaša i svi građani Republike Hrvatske svjesni važnosti kontinuiranog bavljenja sportom”, stoji u opisu peticije.

Komentiraj