Pokrenuta istraga protiv majke dječaka koji se utopio u šahtu župnog dvora i protiv župnika

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu pokrenulo je istragu protiv Mihaele Bobić, majke dvogodišnjaka koji se prošlog mjeseca utopio u šahtu u dvorištu župnog dvora, zbog sumnje da je ostavljala dijete bez nadzora, te protiv župnika župe Sv. Juraj mučenik u općini Generalski Stol Željka Kutena, kojega sumnjiči da nije propisno zatvorio šaht.

Kako je izvijestilo karlovačko Županijsko državno odvjetništvo, ne navodeći imena, “osnovano se sumnja na počinjenje kaznenog djela protiv braka, obitelji djece i na teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica (1985.) početkom 2016. godine u Generalskom Stolu, gdje živi s obitelji, svakodnevno ostavljala bez nadzora svoju maloljetnu djecu te je tako 2. veljače 2016. dijete rođeno 2014. godine palo u nepropisno i nesigurno zatvoren betonski šaht koji je bio ispunjen vodom i vapnom te se utopilo, piše u priopćenju DORH-a o pokretanju istrage.

Župnika kao drugookrivljenika tereti se za šaht, jer je, kako piše u priopćenju, “smatrajući da neće doći do štetnih posljedica, propustio poduzeti potrebne mjere i radnje te propisno zatvoriti i osigurati otvor šahta”.

Dječak se toga dana igrao s petogodišnjim bratom u dvorištu župnog dvora, a, kako je tada rekao Hini župnik Kuten, majka je prije događaja vješala vani rublje, sinove izgubila iz vida, otišla u kuću, te se onda dogodila tragedija. Dodao je da mu “nije jasno kako je moguće da je mali Lovro upao u šaht “jer je on uvijek bio pokriven daskama”.

Svećenik Kuten je prije četiri godine u župu primio Međimurku Mihaelu s jednim djetetom, koja se poslije u Generalskom Stolu udala i rodila još jednog sina. Prema Kutenovim riječima, svi oni žive u djelu župnog dvora koji se brine o više starih i nemoćnih osoba. Dječaci su početkom siječnja prevrtanjem elekrične svjetiljke na plišane igračke izazvali požar, u kojem je jedna starica zamalo smrtno stradala.

Komentiraj