Pokrenuta eSport momčad Futsal Dinama

Na Članskom turniru u videoigri FIFA, održanom 6. listopada 2019., Futsal Dinamo pokrenuo je svoju eSport momčad koja će biti sastavljena od igrača koji treniraju u klubu te osvajača Članskog turnira, koji je ujedno povjerenik kluba i bivši kadet.

Dinamova eSport momčad u svojem kadru ima jednog od najboljih igrača videoigre FIFA, Filipa Novaka, koji je aktualni viceprvak države u toj popularnoj nogometnoj simulaciji te još nekoliko odličnih igrača iz Škole futsala.

Futsal Dinamo u priopćenju navodi kako „ovom akcijom nikako ne želimo odstupiti od naših temeljnih vrijednosti, naše misije i našeg identiteta.

Promocija sporta i ljubavi prema Dinamu i dalje su temelj ovoga kluba i od toga u niti jednom trenutku nećemo odstupiti. U ovaj projekt, između ostalog, ulazimo kako bismo vratili mlade na sportska igrališta i Dinamove utakmice.

Svi igrači koji će sudjelovati u eSport momčadi Futsal Dinama moraju biti:

  1. Članovi kluba
  2. Sportaši
  3. Odlični učenici, studenti ili zaposleni

Igranje FIFA-e i ostalih videoigrica može, ali škola, sport i Dinamo moraju biti važniji!

Također, bitno je napomenuti kako Futsal Dinamo u ovom trenutku ima minimalni trošak pokretanja eSport momčadi, a smatramo kako bismo ulaskom u ovu brzo-rastuću industriju, koja postaje globalni fenomen, mogli usmjeriti posebno mlađu publiku da se počne baviti sportom i počnu dolaziti na Dinamove utakmice!

Dinamo – to si ti!“- zaključuju iz Futsal Dinama.

Komentiraj