POKRENUT POSTUPAK MIRENJA Danas glavna skupština Uljanika

Dusko Marusic/PIXSELL

Radnicima Uljanika u ponedjeljak nije isplaćena plaća za rujan te s obzirom da je istekao i zadnji termin predviđen Kolektivnim ugovorom za isplatu plaća za oko četiri tisuće radnika Uljanik grupe, od utorka će biti pokrenut proces mirenja koji će trajati pet dana, a zatim, ne bude li u međuvremenu isplaćena plaća, radnici ponovno kreću u štrajk.

Za danas je sazvana glavna skupština dioničara Uljanika, nakon što 31. kolovoza skupština nije održana zbog nedostatka kvoruma. Dioničari pulskog Uljanika d.d. na glavnoj skupštini trebaju izabrati nove članove Nadzornog odbora, razmotriti izvješća Uprave o stanju i poslovanju kompanije u prošloj godini, kao i Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova kompanije u 2017. te stav NO o predloženim odlukama u postupku povećanja temeljnog kapitala.

Dioničarima je predložena i izmjena odluke o povećanju temeljnog kapitala, donesena u veljači ove godine. Naime, 16. veljače skupština je donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala od 180 do najviše 302,22 milijuna kuna, ulozima u novcu uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara.

Pravno tehnička provedba te odluke ovisna je o usvajanju i početku provedbe programa restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta. Kako provedba programa restrukturiranja još nije započela, produžava se valjanost te odluke najkasnije do 16. veljače 2019. godine, predviđeno je pozivom za skupštinu.

Dioničari bi trebali donijeti i odluku o pokriću i prijenosu gubitaka. Naime, gubitak je prošle godine iznosio 1,2 milijarde kuna, a predlaže se da se najveći dio tog gubitka, gotovo 996 milijuna kuna, prenese u narednu godinu. Predložena je i odluka da se nagradi rad članova Nadzornog odbora.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional