Pokopan nekadašnji gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, Zdravko Mamić došao na sprovod

Donedavni mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je preminuo u petak u bolnici u Zagrebu, pokopan je u nedjelju u gradu na Neretvi, a na njegovu ispraćaju okupili su se brojni građani i uglednici.

Na komemoraciji u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović istaknuo je kako je Bešlić živio za svoj Mostar.

„Odrastao uz Franjevačku crkvu i džamiju. U Mostar je utkao svoje djetinjstvo, mladost i zrelost. Ljubo je kao njegovo dijete najbolje oponašao svoj Mostar“, rekao je Čović na komemoraciji.

Aktualni mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je kako je njegov prethodnik od kojega je preuzeo mandat početkom godine “ustrajao na međuljudskim odnosima, smirivao i okupljao, te gradio djelo zvano Mostar”.

Najdugovječniji gradonačelnik Mostara

Od najdugovječnijeg gradonačelnika Mostara oprosti se i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković koji ga je opisao kao čovjeka s neiscrpnom energijom i entuzijazmom za boljitak Mostara.

„Stvarao ga je i živio za njega i njegove stanovnike. Napustio nas je čovjek koji je svojim djelovanjem obilježio modernu povijest Hercegovine”, rekao je Franković.

Bešlićevo tijelo pokopano je na mostarskome groblju Masline.

Bio je gradonačelnik Mostara od 23004. do 2021. godine. U veljači  ove godine u Zagrebu mu je transplantirano srce. Nakon što se u srpnju zarazio koronavirusom, dobio je upalu moždane ovojnice, te je bio smješten na Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević gdje je u petak preminuo u 63 godini.

Na posljednjem ispraćaju bivšeg gradonačelnika u Mostaru se pojavio i Zdravko Mamić, bjegunac pred hrvatskim pravosuđem osuđen na kaznu zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama.

 

Zdravko Mamić na posljednjem ispraćaju bivšeg gradonačelnika Mostara, Ljube Beslica. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

 

Komentiraj