Pokojnica je nestala iz kninske bolnice prije 25 godina, obitelj i dalje traži odgovorne

U kninskoj bolnici nestalo je tijelo pokojnice, a njezina obitelj i dalje traga za informacijom tko je prije 25 godina odnio i gdje je pokopano  tijelo preminule. Angažirali su i privatnog istražitelja, inače policijskog kriminalista u mirovini  Branka Lazarevića da im pomogne rasvijetliti slučaj.

“Obavio sam nekoliko desetaka razgovora s osobama za koje pretpostavljam da imaju veze s nestankom mrtvog tijela. Lani početkom srpnja sam bio u bolnici u Kninu i tražio sam informacije u Upravi i na patologiji. Međutim, nitko mi ništa nije znao reći. Tražio sam i uvid u arhivu, no rečeno mi je kako arhive nema. To je nedopustivo. Bolnička arhiva se ne smije uništiti i mora biti negdje pohranjena. Mora se znati tko je preuzeo tijelo radi pokopa” ispričao je za RTL Lazarević.

Gotovo nestvarna priča započinje kada je Sofija Javor 14. rujna 1995. godine zbog komplikacja sa srcem vozilom UNHCR-a dovezena u bolnicu u Kninu. Tijekom pregleda, liječnici su mogli samo konstatirati samo smrt pa je ostala u mrtvačnici. Dan nakon toga njezina kćer dolazi u mrtvačnicu kako bi pripremila pokojnicu za sahranu. Nakon što su je obukli i “sredili”, kćer kreće u organizaciju pogreba. Na sam dan pogreba, obitelj dolazi po pokojnicu i onda je uslijedio šok. Tijelo majke nije bilo u mrtvačnici, a nitko od odgovornih nije znao objasniti nestanak tijela. Bez obzira na službenu proceduru u ovakvim situacijama, odgovora nema ni danas.

Kriminalist Lazaraveć napominje kako se obratio svim relevantnim institucijama koje bi morale ili mogle imati bilo kakvu informaciju o slučaju, 2019. godine zatražio istragu policije, ali rezultata nije bilo. Bez obzira na to on ne odustaje.

“Neću odustati dok ne otkrijem što se dogodilo s pokojnicom i dok obitelji ne donesem odgovore ma koliko god moja potraga trajala. Ustrajat ću u tome da se slučaj rasvijetli i da doznamo tko je preuzeo mrtvo tijelo i gdje je pokopana”, kazao  je Lazarević.

Komentiraj