Na društvenim se mrežama ovih dana pojavila nova snimka pada helikoptera vlasnika Leicestera Vichaija Srivaddhanaprabhe. Osim vlasnika engleskog kluba, u nesreći su poginule još četiri osobe, identificirane kao Nursaru Suknamai i Kaveporna Punparea, dva člana ekipe Vichaija Srivadhanaprabhe, pilota Erica Swaffera, te kopilotkinju Izabelu Rozu Lechowicz.

Video je prv objavio The Sun, a potom ga proslijedio policiji. Na snimci se vidi kako je helikopter tajlandskog tajkuna četrtdesetak sekundi nakon uzlijetanja sa centra stadiona Leicestera izgubio kontrolu. Letjelica se počela nekontrolirano okretati i na kraju je pala.

“Ovo je uistinu uznemirujuće gledati”, rekao je Jim Rowlands, bivši pilot britanskog vojnog zrakoplovstva i dodao da je odmah jasno da je problem bio u stražnjem propeleru. “To je noćna mora svakog pilota, kad se on pokvari, onda nema povratka”, objasnio je.

Rowland je nahvalio pilota helikoptera, koji je čekao do posljednjeg trenutka i udaljio helikopter od stadiona. Pao je u obližnjem parku.

Srivadhanaprabha je Leicester preuzeo 2010. godine, a u njegovoj eri ‘Lisice’ su 2016. kao potpuni autsajderi osvojili naslov prvaka Engleske.

Komentiraj